Hva er en akseptabel prosentforskjell?
Hva er en akseptabel prosentforskjell?

Video: Hva er en akseptabel prosentforskjell?

Video: Hva er en akseptabel prosentforskjell?
Video: Forskjellen på prosent og prosentpoeng 2024, Mars
Anonim

Forklaring: I noen tilfeller kan målingen være så vanskelig at en feil på 10 % eller enda høyere kan være akseptabel . I andre tilfeller kan en feil på 1 % være for høy. De fleste instruktører på videregående skole og introduksjonsuniversitet vil godta en feil på 5 %. Men dette er bare en retningslinje.

Hva forteller prosent forskjell deg om et eksperiment?

Prosent feil forteller deg hvor store feilene dine er når du måle noe i en eksperiment . Mindre prosent feil betyr det du er nær akseptert eller reell verdi. For eksempel en 1 % feil betyr at du kom veldig nær den aksepterte verdien, mens 45 % betyr det du var ganske langt unna den sanne verdien.

På samme måte, hva er den akseptable prosentvise feilen i målinger? De nøyaktighet av disse målinger kan kvantifiseres ved å bestemme prosent feil . Innen prosent feil formel den eksperimentelle verdien er den beregnede verdien, og den aksepterte verdien er den kjente eller sanne verdien. I de fleste tilfeller, a prosent feil på mindre enn 10 % vil være akseptabel.

Følgelig, hva er prosent forskjell?

Prosentvis forskjell er lik den absolutte verdien av verdiendringen, delt på gjennomsnittet av de 2 tallene, alle multiplisert med 100. Vi legger så til prosent tegn, %, for å angi % forskjell.

Hvordan finner du prosentforskjellen i kjemi?

Prosentforskjell er regnet ut som forskjell mellom to verdier, delt på gjennomsnittet av de to verdiene, uttrykt i form av prosentdel . Samtidig som beregner de prosent forskjell , bruk alltid absolutte verdier, dvs. ignorer minustegnet før noen av verdiene. For eksempel gir en subtraksjon på 5 minus 10 -5.

Anbefalt: